Microsoftilta ilmainen virustorjuntaohjelma

Microsoft on julkistanut aikeensa laskea liikkeelle yhtiön oma, ilmainen virustorjuntaohjelma vuoden 2009 aikana. Torjuntatuotteen nimi on Morro, ja se tulee saataville Windows XP- ja Windows Vista -käyttöjärjestelmille. Toistaiseksi ei ole tiedossa, sisältyykö Morro tavoitteiden mukaan myös vuoden 2009 aikana julkaistavaan Windows 7 -käyttöjärjestelmään. Microsoftin mukaan yhtiön oma viruksilta, troijalaisilta ja muilta haittaohjelmilta suojeleva ilmainen tuote on välttämätön, sillä kehittyneillä markkinoilla yli 50 prosenttia pc-käyttäjistä ei käytä tietoturvaohjelmaa tai ei pidä sitä ajan tasalla. Kehittyvillä markkinoilla tilanne on vielä heikompi.

Morrosta tehdään Microsoftin edustajan mukaan niin kevyt, että se toimii ongelmitta myös miniläppäreissä ja kevyissä nettop-pöytäkoneissa. Sovellus tarjoaa vain perusominaisuudet, ja kehittyneempää sekä mukautettavampaa tietoturvaa kaipaavien käyttäjien odotetaan edelleen sijoittavan rahaa muiden valmistajien ohjelmiin.

Kaupallisten tietoturvaohjelmien kehittäjät eivät ole Microsoftin siirrosta innoissaan, sillä ilmainen ja mahdollisesti käyttöjärjestelmään sisältyvä tuote heikentää maksullisten ohjelmien suosiota. Odotettavissa lieneekin jälleen uusia oikeusprosesseja, joissa tutkaillaan sitä, käyttääkö Microsoft väärin määräävää markkina-asemaansa

Jätä kommentti