Aurinkoenergiassa tulevaisuus?

Urheiluvaatevalmistaja The North Face rakennuttaa 1 megawatin aurinkoenergiavoimalan jakelukeskuksensa yhteyteen Kaliforniassa. El Solutions yhtiön suunnitteleman laitteiston rahoittaa sen tuleva käyttäjä Recurrent Energy, joka myy 100 prosenttia voimalan tuottamasta energiasta The North Facelle.

”Etsimme uusia ja luovia energiansäästöratkaisuja jatkuvasti”, The North Facen pääjohtaja Steve Rendle kertoo. Tuleva järjestelmä vähentää yhtiö hiilidioksiidipäästöjä 1300 tonnia vuodessa. 

1.11.2008  Suomalainen Naps Systems toimitti Pohjois-Euroopan suurimman aurinkosähköjärjestelmän Malmöhön

Aurinkosähköjärjestelmä on integroitu kahteen vanhusten asumiseen tarkoitettuun kerrostaloon, jotka sijaitsevat Sege Parkin kaupunginosassa. Projekti tunnetaan nimellä Solarcity.

Yhteistyömme Malmön kaupungin kanssa on ollut erinomaista. Olemme ylpeitä panoksestamme Solarcity-konseptissa – ei ainoastaan siksi, että kyseessä on aurinkosähköön perustuva kaupunki, vaan myös koska haluamme osoittaa tällaisen mallin soveltuvuuden pohjoisille leveysasteille”, sanoo Jan Wasastjerna, Naps Systemsin toimitusjohtaja.

Napsin avaimet käteen -periaatteella toimittama verkkoonkytketty aurinkosähköjärjestelmä on pinta-alaltaan 1250 neliömetriä, ja sen teho on 166 kWp. Aurinkopaneelit on asennettu kahden vierekkäisen kerrostalon päällä oleviin terästukirakenteisiin, jotka muistuttavat levitettyjä siipiä.

Ruotsissa vuodesta 2006 voimassa ollut aurinkosähköjärjestelmien tukiohjelma tarjoaa rahoitusta julkisluonteisille rakennushankkeille. Sen tarkoituksena on auttaa alan kotimainen teollisuus kasvuun vahvistamalla kotimarkkinoiden kysyntää. Ohjelma mahdollisti myös Sege Parkin toteuttamisen tiukalla yhden vuoden aikataululla. ”Naps Systems tulee ottamaan osaa mahdollisimman moneen tämänkaltaiseen hankkeeseen ja toimii aktiivisesti avustuspolitiikan jatkumisen puolesta myös tulevina vuosina”, Leif Selhagen, Naps Sweden AB:n toimitusjohtaja sanoo.

Naps Sweden työskentelee parhaillaan useiden samansuuruisten ja -tyyppisten projektien parissa Ruotsissa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s