Kivuton rokote

Päivittäin sairaaloissa käytettävät hypodermiset neulat saattavat pian tehdä seuraa amalgaamipaikoille ja insuliinishokkihoidolle lääketieteellisten keksintöjen historiallisessa kauhukammiossa. Kalifornian Alamedassa toimiva NanoBioScience on kehittänyt Admin Patchin – vaihtoehtoisen rokotustekniikan, jonka rinnalla neula on yhtä kömpelö kuin vahvasti humaltunut putkimies suorittamassa avosydänleikkausta.

Admin Patch on ohuesta metallista valmistettu tarra, jonka pinnassa on satoja pieniä ihon läpäiseviä piikkejä. Piikit läpäisevät ihon ja antavat lääkeaineelle reitin imeytyä verenkiertoon. Koska minimaalisen pienet ”neulat” eivät uppoa tuntohermojen syvyydelle, on tarra täysin kivuton tapa siirtää rokotteita suoraan elimistöön.

Admin Patchin suurin innovaatio lienee kuitenkin tapa, jolla rokotteet siirtyvät kompaktiin ja helposti kuljetettavaan ja säilytetävään muotoon. Admin Patch on myös erittäin halpa valmistaa, joten sen käyttömahdollisuudet mm. kehitysmaissa ovat aiempia rokotteita paremmat.

http://www.nanobiosciences.com/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s