Savua ilman tulta

Elektroninen tupakka koostuu muovisesta holkista, jonka sisällä on pieni akku, led-valo ja nesteampulli. Jo jonkin aikaa sitten markkinoille ilmestynyt laite mahdollistaa tupakan polttamisen hyvinkin tarkan simulaation. Tupakasta imettäessä laite höyrystää ampullissa olevaa nestettä ja sytyttää päässä hehkuvan, palavaa tupakanpurua muistuttavan, punaisen ledin. Vesihöyry näyttää ja maistuu oikealta savulta, mutta haihtuu ilmaan hetkessä vaarantamatta tupakoitsijaa tai lähistöllä oleskelevia kanssaihmisiä.

Yksi tupakkaan ladattava ampulli vastaa n. 20 savuketta ja täyttöpatruunoita on saatavissa kolmena eri vahvuusasteena (6-16 mg nikotiinia) tai ilman vaikuttavia aineita. Suomessa nikotiinia sisältäviä ampulleja ei lakiteknisistä syistä ole saatavilla (elleivät apteekit ota niitä valikoimiinsa), mutta laitetta tuodaan maahan ja patruunoita voi ostaa EU alueen sisäpuolelta.

Onko kyseessä taas yksi yritys rahastaa tupakanvastaisella ristiretkellä, vai olisiko elektronisesta tupakasta kasviperäisten edeltäjänsä syrjäyttämiseen? Laitteen edut edeltäjiinsä nähden ovat merkittäviä ja myynnissä on jo nyt lukuisia eksoottisen makuisia ampulleja (persikka, kahvi, omena), joiden aromit kuuluvat enemmänkin vesipiippujen maailmaan. Jos tekotupakka ottaa keski- ja eteläeuroopassa tarpeeksi tuulta alleen, voimmeko nähdä päivän, jolloin ihmiset tupruttelevat juottoloissa tyylikkäästi muotoiltuja design -inhalaattoreita?


http://www.tekniikkatalous.fi/ict/article27532.ece

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s