Haluatko elää ”koeputkessa”? – Arabia Living Lab

opt_lab

Käyttäjäkeskeinen suunnittelu on ollut pinnalla jo jonkin aikaa, mutta nyt painopiste on siirtymässä käyttäjälähtöisyyden suuntaan. Aiemmin pelkän testipenkin virkaa toimittanut käyttäjä toimii tulevaisuudessa kehitysympäristössä aktiivisena ja tasaveroisena verkoston jäsenenä tai jopa koko toiminnan vetäjänä. Tästä hyvänä esimerkkinä käy Arabia Living Lab, jonka kautta muotoilukehittämisen voi ottaa omaksi elämäntavakseen kirjaimellisesti.

Kun ajatellaan kontekstia asumisen näkökulmasta, voisivat  asuinalueet ja asumisyhteisöt tulevaisuudessa toimia laboratorioina, jotka tuottavat itselleen palveluita ja tuotteita. Nämä olisivat juuri sellaisia kuin käyttäjät itse haluavat tai tarvitsevat. Toiminnassa mukana olevat yritykset toteuttavat niistä kaupallisesti järkevät kokonaisuudet.

Esimerkiksi, jos asumiyhteisöt haluaisivat ostaa palvelunsa asuinalueiden sisällä toimivalta lähikauppiaalta suoraan kotiintoimitettuna tai olisivat valmiita noutamaan valmiiksi pakatut ostoksensa, luulisi yritysten panostavan tähän. Esimerkiksi Kesko tutki Helsingissä arabianrannan asukkaiden ostokäyttäytymistä ja prosesseja.

Koordinaattorina olisivat asuinalueiden aktiiveista ja yhteityökumppaneista muodostuva ”johtoryhmä”, joka valvoisi tuotteiden ja palveluiden kehitystä ja lanseeraisivat ne asuinalueen yhteiseen käyttöön.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s