Älykkäät jääkaapit

Lähitulevaisuudessa voi olla mahdollista, että saat suoraan puhelimeesi kauppalistan niistä elintarvikkeista, jotka ovat loppuneet tai loppumassa jääkaapistasi. Älykkäät jääkaapit pystyvät tunnistamaan tuotteet, niiden lukumäärän ja viimeisen käyttöpäivän. Tekniikka, joka tämän voisi mahdollistaa, on jo olemassa ja käytössä. Kyseessä on RFID (Radio Frequency IDentification), eli radiotaajuinen etätunnistus. Menetelmä käyttää RFID-tunnisteita, eli tageja tiedon etälukuun ja tallentamiseen. RFID-tunnisteita on käytössä jo mm. eläimiin laitettavissa mikrosiruissa.

Päivittäistavarakaupassa on ollut pilottikokeiluja, joissa tukusta kauppaan tulevat tavaraerät tunnistetaan RFID-tageilla suoraan kaupan omaan varastojärjestelmään ilman, että lukumäärää on tarvinnut tarkistaa käsin. Tulevaisuuden visioissa jokaiselle päivittäistavarakaupan tuotteelle olisi oma RFID-tagi. Tämä mahdollistaisi sen, että perinteisiä liukuhihnakassoja ei enää tarvittaisi kaupoissa. Kassoilla olisi etälukijat, jotka pystyisivät tunnistamaan tuotteet suoraan ostoskärryistä ja laskuttamaan asiakasta.

Samaa tekniikkaa hyödyntäen älykkäät jääkaapit olisivat mahdollisia tulevaisuuden kodeissa. Tuotteissa valmiina olevien RFID-tagien avulla jääkaapit pystyisivät tunnistamaan mitä elintarvikkeita olisi riittävästi ja mitä mahdollisesti loppumassa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s