Uusi keksintö mullistaa kameroiden kuvanlaadun

Kalifornialaisyhtiö InVisage Technologies on kehittänyt uudenlaisen kennotekniikan etenkin pieniin kameroihin. Yhtiö lupaa kvanttiteknologiaan perustuvan kamerakennonsa olevan jopa neljä kertaa perinteisiä ccd- tai cmos-kennoa tarkempi.

Käyttäjien kannalta pikselimäärien lisääntymisen vaikutus on lähinnä jäänyt lausahdukseksi myyntimiesten suihin. Ongelma piileekin juuri siinä, ettei kameroiden kennotekniikkaa ole ajateltu uudelleen megapikselikilvassa. Samankokoiselle kuvan tallentavalle kennolle on ahdettu aiempaa enemmän pikseleitä, jolloin myös yksittäisen kuvapisteen koko pienenee. Tällöin yksittäinen kuvapiste saa vähemmän valoa, mikä taas saattaa lisätä kuvaa häiritsevää kohinaa.

InVisagen kehittämät kuvakennot perustuvat kvanttiteknologiaan, jota ei ole ennen käytetty kameroissa. Perinteisissä kuvakennoissa olevan piin lisäksi sensorissa on hyvin valoa läpäisevä kvanttipiste (quantum dot).

QuantumFilmiksi nimetty kuvakenno pystyy nelinkertaisen tarkkuuden lisäksi myös parempaan dynamiikkaan eli toistamaan yhtä aikaa enemmän sekä vaaleita että tummia valoisuuseroja kuin perinteiset digikamerat.

Yhtiö lupaa, että uudentyyppiset kuvakennot eivät ole nykyisiä kennoja kalliimpia.

Lähde

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s