Jättimäinen vesiputous Rio de Janeiroon

Rio de Janeiroon kesän 2016 Olympialaisiin suunnitellaan uutta maamerkkiä. Sveitsiläisen Rafla-arkkitehtitoimisto on suunnitellut 105 metriä korkean vesiputouksen nimeltään Solar City Tower. Ajatus on, että talo rakennetaan rantaan ja vesiputous meren puolelle. Rakennuksen eteen kaavaillaan nykyaikaista aukiota 60 metrin korkeudelle merenpinnasta.

Ehdotuksessa keskeisenä teemana on ollut ympäristöystävällisyys. Sen vuoksi talo on pohjimmiltaan aurinkovoimala, jonka on ajateltu toimittavan sähköt olympiakylään.

Ylimääräinen energia hyödynnetään pumppaamalla merivettä torniin. Yöaikaan vesi käytetään pyörittämään turbiineita, jotka varmistavat olympiakylän sähkönsaannin.

Sveitsiläiset eivät tyydy pelkästään tähän, vaan heillä on enemmänkin suunnitelmia vesiputoustalolleen. Rakennuksesta ei tehdä monumenttia, vaan siitä halutaan elävä. Sen varmistamiseksi arkkitehdit haluavat vielä amfiteatterin pohjakerrokseen ja vesiputouksen taakse kahvilan ja kaupan. Huipulle tulee näköalapaikka. Eksoottisin elementti on kuitenkin liikkuva tasanne, josta voi harrastaa benjihyppyä.

Lähteet:

http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/88746-olympialaisten-komistus-jattimainen-vesiputous-rioon http://www.slashgear.com/solar-city-tower-promises-huge-waterfall-for-rio-de-janeiros-2016-olympics-0384117/

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s