3D-valokuvat

Fuji on tuonut markkinoille uuden Fujifilm Finepix W1-kameran, joka on maailman ensimmäinen digitaalinen kamera, jolla voidaan ottaa 3D-valokuvia- ja videoita. Fuji tarjoaa myös menetelmän, jolla näitä kolmiulotteisia kuvia voidaan katsella ilman laseja eli katselumonitorin ja palvelun kolmiulotteisten printtien tuottamiseksi.

Idea kolmiulotteisista kuvista vaikuttaa jossain määrin tutulta, mutta kuitenkin uudelta ja innostavalta. Elokuvateattereissa on jo jonkin aikaa pyörinyt 3D-elokuvia, ja nykyään myös kotisohvalla voi nauttia television, dvd-soittimen ja dvd:n kehityksen aikaansaamista 3D-ominaisuuksista. Stereokameroita on ollut olemassa jo kameran alkutaipaleelta lähtien, mutta niiden kehys on jäänyt todella vähäiseksi. Uutta ilmiöstä tekee sen, että pian digitaaliset 3D-kamerat ovat tavallisen kuluttajan saatavilla. Uusi digitaalinen versio saattaa hyvinkin ohittaa perinteisen 2D- kuvauksen.

Ihmiset vaativat elokuvilta yhä parempaa laatua, jota on ajan kuluessa kehitetty mm. värin, kuvan tarkkuuden ja kolmiulotteisuuden avulla. 3D-tekniikka sinkoaa kameralla otetut kuvat aivan uudelle tasolle, jolla kuvista tulee eläväisempiä kuin koskaan aikaisemmin. Keksinnön ansiosta graafinen suunnittelu saa uusia ulottuvuuksia. Yhä useammat ihmiset myös tahtovat itse ottaa mahdollisimman laadukkaita kuvia, joten 3D-kuvaamisen voisi kuvitella nousevan pian suureksi hitiksi. 3D:tä voisi kutsua megatrendiksi ja 3D-kuvia heikoksi signaaliksi, joka mahdollisesti vahvistuessaan tuottaa uuden trendin jo lähivuosina.

Lähde: Hietala, H. 2010. Stereokuvan paluu!. Kamera 1/2010 [viitattu 25.11.2010].

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s