Uudenlaiset painovärit

Painovärien myynti romahti vuonna 2009 reippaasti, joten painoväriyhtiöillä on nyt kovat paineet uudistua, jotta ne saisivat parannettua tulostaan huonon talouskauden jälkeen. Painoteollisuuden tulee myös kehittää tulevaisuuden painotuotteiden suunnittelua mullistavia tuotteita, jotta se voi myös tulevaisuudessa kilpailla verkkomediaa vastaan.

Markkinoille on jo tuotu monia uudenlaisia painovärejä, joilla voi olla suuri vaikutus painotuotteiden suunnitteluun, mikäli graafiset suunnittelijat huomaavat niiden tuomat uudet mahdollisuudet. Markkinoille tuotuja uutuuksia ovat mm. reliefi-väri, joka jää painettaessa selvästi koholle painoalustan pinnasta, peiliefektiväri, joka jää kuivuttuaan kirkkaaksi kuin peilin pinta sekä termokromaattinen väri, joka muuttaa väriään lämpötilan vaikutuksesta. Uutuuksia ovat myös sähköä johtavat värit, erilaiset tuoksuvärit sekä uudenlaiset erikoislakat (mm. ikkuna ja liukastumisenesto).

Mikäli näistä uudenlaisista painoväreistä tulee trendejä painoteollisuudessa, ovat niiden vaikutukset graafiseen suunnitteluun varmasti hyvinkin suuret, koska uudenlaiset painovärit mahdollistavat aivan uudenlaisten painotuotteiden suunnittelun. Uudenlaisien painovärien ominaisuuksia hyödyntämällä voitaisiin muun muassa vähentää jälkikäsittelyn tarvetta painotöissä, mikä edistää tämän ajan yhtä suurinta megatrendiä eli kustannustehokkuutta. Tämä tarkoittaa sitä, että kirjapainot pystyisivät siis tuottamaan asiakkailleen painotöitä entistä nopeammin ja halvemmalla. Näin taas pystyttäisiin pitämään yllä pidempään nykyisin vallalla olevaa trendiä, jossa halutaan säilyttää painotuotteen asema verrattuna verkkomediaan.

Lähde: Salminen, K. 2010. Kasvua haetaan uusista erikoissovelluksista. Julkaisija 5/2010 [viitattu 25.11.2010].

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s