“PUINEN TEKSTIILI”

Maailma ympärillämme liikkuu kokoajan kohti virtuaalista tulevaisuutta, muuttuen sitä kautta epämateriaaliseksi. Olemme tottuneet kirjoittamaan kirjeemme sähköpostina, maksamaan laskumme verkossa, lataamaan musiikkia ja käyttämään kosketusnäyttöjä. Elämme yhteiskunnassa, joka on laajasti kytköksissä virtuaaliseen todellisuuteen täynnä värejä ja mainoksia: internet, pelit, puhelimet… Ei ole jäljellä paljon tunnusteltavaa. “Wooden Textiles” antaa uudenlaisen kokemuksen.  Antamalla tarkoitusta pinnoille, jotka ovat haluttavia koskea voimme päästä takaisin kosketuksiin materiaalisen maailman kanssa, näin voidaan myös lisätä esineen tunteellista arvoa. Olemme tottuneet puuhun kovana materiaalina ja kaikki tiedämme miltä tuntuu kävellä puisella lattialla, tiedämme millainen puisen pöytäpinnan tuntu tai mille puun kaarna tuntuu kättä vasten. Yleensä emme kuitenkaan koe puista pintaa, jota voidaan manipuloida koskettamalla.

”Tekstiili suunnittelijan perspektiivistä, tutkin tapoja joilla puulle voidaan antaa tekstiilin ominaisuuksia tapoja joilla puusta voidaan tehdä joustavaa ja pehmeää, tai keinoja yhdistää puuta tekstiili elementteihin. Yksi prosessi joustavan puupinnan suunnittelussa on paloiksi dekonstruktio, jonka jälkeen ne voidaan kiinnittää tekstiilipohjaan. Puu leikataan käsin tai laserilla ja kaikki palaset kiinnitetään käsin tekstiilin tyyppiseen pintaan.” -Elisa Strozyk

“Wooden Textiles” pyrkii vastuulliseen ajatteluun tuotteen elinkaaren osalta. Lopputulos on materiaali, joka on puoliksi puuta ja puoliksi tekstiiliä, kovan ja pehmeän välistä, se haastaa odotukset materiaalista tai kategoriasta. Se näyttää ja tuoksuu tutulta, mutta tuntuu oudolta, koska se kykenee liikkumaan ja muotoutumaan odottamattomilla tavoilla. Sen potentiaali on joustavuus mahdollisuus helppoon pakkaamiseen ja kuljetukseen.

Tällainen ”puinen tekstiili” on mahdollinen askel takaisin epäaidosta virtuaalitodellisuudesta.

http://www.elisastrozyk.de/seite/woodtex/wooden%20textiles.html

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s