Interaktiivinen pukeutuminen

Sanotaan, että vaatteet on sun aatteet mutta ilmaisemmeko tulevaisuudessa pukeutumisella myös tunteitamme tai pystymmekö välittämään fyysistä kontaktia esim. kosketuksen tunnetta pukeutumisen välityksellä?

Huggy pajama on uudenlainen puettava systeemi, joka tähtää edistämään fyysistä vuorovaikutusta sekä kommunikaatiota vanhemman ja lapsen välillä. Tämä systeemi mahdollistaa vanhemman ja lapsen halata toisiaan uudenlaisen halausliitännän välityksellä, jonka puettava halauksia toistava puku toimii internetin välityksellä.

Halauslaite ns. kaukosäädin on pieni ja siirreltävä nuken omainen laite, joka tunnistaa eri vahvuisia painalluksia. Laite lähettää näiden kosketuksien perusteella signaaleja kosketusaisti pukuun, joka toistaa ne ilmatyynyjen avulla antaen vaatteen pitäjälle vaikutelman halauksesta.

Myös Ambikraft on työstänyt pukeutumisen ja tekstiilien avulla tapahtuvaa tunteiden ilmaisua kestävään ja käytettävään muotoon.

Ambikraft on uudenlainen printti ns. näyttö kankaalla, joka pystyy nopeasti ja tarkasti muuttamaan väriä ja välittämään tietoa pukeutujan tunteista. Painoväri reagoi lämpöön ja muuttaa väriä, jota ohjataan Peltier puolijohteella. Puolijohteella voidaan säätää nopeasti ja tarkasti yksittäisen pikselin lämpötilaa eli väriä. Puolijohde teknologian avulla kuvio voidaan muodostaa pienistä kuvapisteistä eli pikseleistä. Tämä tekstiilinäyttö voidaan helposti kiinnittää kankaaseen säilyttäen kankaan luonnollinen tuntu. Värin muutosta ohjataan ohjauskeskuksella, joka säätelee tarkasti puolijohteen lämpötilaa ja täten myös painovärin sävyä. Ambikraft:in pää idea on tuoda nämä kankaalle kestävään ja käytettävään muotoon.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s