Kankaan uudet mahdollisuudet sisustuksessa

Tähän mennessä olen nähnyt kankaita käytettävän vaatetuksessa, asusteissa ja sisustuksessa eri muodoissa. Sisustuksessa kankaita käytetään verhoihin, huonekalujen päällisissä, erilaisissa pussukoissa ja muissa sisustustekstiileissä. Nämä kankaat ovat kuitenkin käyttötekstiilejä, joita on jokaisen kotona. Vallilan nettisivuilla kohtasin kuitenkin aivan uuden kankaan käyttömuodon ja aivan uudenlaisen kankaankin.

Tämä mullistava kangas löytyy Vallilan maahantuomien kankaiden joukosta. Kyseessä on sveitsiläisessä tehtaassa valmistettavasta Création Baumannin silikonikangas Gecko. Se on kangasta jonka voi kiinnittää sileille pinnoille, kuten lasi-, metalli-, ja maalipinnoille. Kankaan nurjalla puolella on silikonipinnoite, joka on kankaan kiinittävä materiaali. Tämä Gecko kangas muistuttaa 2000- luvun alkupuolella sisustuksen uudeksi jutuksi tulleita sisustustarroja, joita myydään edelleen. Toisin kuin nämä sisustustarrat, Gecko-kangas ei tarvitse liimaa kiinittyäkseen ja sen voi kiinittää useamman kerran, ilman pelkoa siitä, että liimapinta on kuivunut tai siihen olisi tarttunut pölyä. Sisustus tarrojen voisi sanoa olevan kertakäyttö tavaraa, koska Création Baumannin kankaan voi jopa pestä. Tämän kankaan etuna on myös se että se on helppo irroittaa pinnasta jossa se on ollut kiinni, eikä pintaan jää jälkiä.

Gecko-kangas on kätevä  tapa sisustaa, ja lasiin kiinnittymisensä ansiosta sillä voi koristella esimerkiksi suuria ikkunoita tai tehdä parvekkeelle näkösuojan. Kankaan mukava ominaisuus on sekin, että siitä voi itse leikata haluamansa mallisia koristeita, joka antaa tilaa sisustuksen yksilöllisemmälle tyylille.

Sisustustarroja on tarjolla vaikka kuinka paljon ja aihemaailmakin on runsas. Gecko-kangasta on myös mahdollista saada printtikuosisena, mutta kankaalla on myös laaja värivalikoima.

Crétion Baumannin kangas luo aivan uudenlaisia mahdollisuuksia sisustusalalla. Sillä on mahdollista saada hyvikin yksillöllistä tyyliä aikaan. Pinnat joille sitä voi käyttää ovat laajat. Ei tiedä vaikka sillä olisi mahdollista sisustaa kylpyhuoneitakin, kuivien tilojen lisäksi. Tulevaisuudessa voi ehkä olla madollisia suurien seinäpintojen väliaikainen värin muutos tällaisella tekstiilillä. Näin saataisiin nopeasti vaihtelua tilojen värimaailmaan, eikä tarvitsisi maalata seiniä

Linkit:

www.vallilainterior.fi

http://www.vallilainterior.fi/design_news_arkisto/kesakuu.html

www.creationbaumann.com

Videolinkki:

http://www.youtube.com/watch?v=lRI-gSoL0xg&feature=related

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s