Kierrätyskorut

Yleisesti ottaen kierrätyskorut auttavat ihmisiä heräämään, että kaiken ei tarvitse olla uutta, eikä korun tarvitse olla hopeinen tai kultainen, uutuuttaan kiiltävänä liikkeen hyllyltä ostettu kaunistus. Kierrätyskoruissa muotoilijat tuovat hauskasti esiin omaa persoonaansa ja antavat myös käyttäjille mahdollisuuden tuoda persoonaansa esiin. Kierrätyskoruja löytyy sekä aistikkaita ja kauniita, että myös hauskoja, humoristisella latauksella varustettuja.

Jokainen valitsemistamme muotoilijoista valmistaa kierrätyskoruja, mutta jokaisella on oma, yksilöllinen tapa ilmaista itseään ja antaa samastakin materiaalista valmistetulle korulle omantakeinen ulkonäkö ja tunnelma. He ottavat koruihinsa vanhaa ja luovat siitä uutta. Käyttöesineille, leluille ym. tavaroille, jotka ovat ehkä jo käyneet käyttökelvottomiksi, annetaan uuden muodon avulla uusi merkitys.

Kierrätyskorujen ideakaivo on käytännössä ehtymätön, aina voi kokeilla ja keksiä jotain uutta ja materiaalienkin käyttö on lähes rajaton. Kierrätyskoruista tekee yleisölle houkuttavan myös se, että niitä ei ole vaikea valmistaa vaikkapa itse.

Kierrätyskorut ovat inspiroivia, joten ne innostavat myös muita korualan ihmisiä kokeilemaan, mitä kaikkea itse voisi luoda vanhasta. Korut innostavat helpolla tavalla myös ekologiseen ajatteluun, joten myös muun muassa hopean käytössä voitaisiin alkaa ajatella aina mahdollisimman ympäristöystävällisesti ja säästäväisesti. Nostaa entisestään kierrätyksen, käsityön ja uniikkiuden merkitystä.

Valitsimme muutaman korumuotoilijan, jotka valmistavat kierrätyskoruja.

Mervi Porrassalmi Korukuvia1 (verkkosivu), Korukuvia 2

– Materiaalit: kivenpalaset, CD-levyn sirpaleet, virtavoimakaapelit, metallit, eläintenluut, ruostuneet naulat, elektroniikkapiirilevyt. Tunnetaan parhaiten alpakkahaarukoista taivutelluista koruista. Alpakan tilalla voi olla myös hopeaa.

Laura Saarivuori-Eskola – LAURASE kotisivut

– Tamperelainen korumuotoilija. Hopea- ja alpakkalusikat, alpakkalautaset ja kolikot.

Kooky Gems/Reetta KiuruTietoa yrityksestä (kotisivut), Kierrätyskoruja

– Helsinkiläin vuonna 2007 perustettu koruja ja asusteita valmistava yritys. Mallisto elää saatavien materiaalien mukaan.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s