Made – By the people for the people

Made-tuotteet on tehty käytettäviksi niin kauneuden kuin eettisten syidenkin takia. Konseptin ovat kehittäneet Cristina Sicilino ja Gerson Barnett, ja he katsovat luoneensa brändin, jolla on omatunto.

Yhtiö pyrkii tuottamaan uniikkeja koruja tyylitietoisille ihmisille ja samalla parantamaan radikaalisti kehitysmaiden köyhyydestä kärsivien ihmisten tilannetta.

Made-tuotteet ovat etnisen näköisiä ja kauniita. Valmistukseen on käytetty mm. kierrätysmessinkiä, lasihelmiä ja luuta. Ne ovat asiansa osaavien suunnittelijoiden suunnittelemia ja tuotanto tapahtuu Itä-Afrikan köyhissä maissa, josta pyritään saamaan myös kaikki raaka-aineet. Reilun kaupan hengessä Made opettaa paikallisille artesaaneille uusia taitoja ja tarjoaa reilun korvauksen työstä. Tarjoamalla työtä suoran avun sijaan Made toivoo pystyvänsä katkaisemaan köyhyyden kierteen.

Tämä kaikki on kovin kaunista, mutta emme pidä todennäköisenä ilmiön leviämistä kovin laajaksi. Ehkä jonain päivänä sama yritys kykenee auttamaan muissakin köyhissä maissa.

<p><a href=”http://vimeo.com/13998641″>Made the Movie – Trade Not Aid</a> from <a href=”http://vimeo.com/user4436029″>Made</a&gt; on <a href=”http://vimeo.com”>Vimeo</a&gt;.</p>

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s