Design from the Fjuutsör

Kerran, kaukaisessa menneisyydessä kuviteltiin tulevaisuutta, jossa sisustuselementit leijailivat tiloissa, valot toimivat automaattisesti ja koko koti oli interaktiivinen ja automatisoitu. Nämä ajatukset eivät ole enää vain scifi-nörttien märkiä päiväunia, vaan teknologia on kulkenut niin pitkän matkan, että moni futuristinen kuvitelma olisi nykyään toteutettavissa.

Teknologian erikoiset sovellukset arkipäiväistyvät kaiken aikaa. Netistä on nykyisin saatavilla ohjeet kaikkeen 3D-tulostimesta infrapunalaseihin. Internetin ihmeellisestä maailmasta löytyvät hyvin pitkälle myös materiaalit ja tarvittavat työkalut. Enää ei tarvitse olla raketti-insinööri saadakseen käsiinsä tietoa ja toteuttaa suunnitelmia. Sukupolvella, joka on elänyt kaiken tämän tekniikan ympäröimänä, on lähtöruutu vanhaa kansaa montaa askelta edempänä. Heidän ei tarvitse aloittaa opettelua samoista alkeista kuin vanhempien sukupolvien, joille tekniikka tuli uutena. He ovat tottuneita käyttäjiä jo melkein syntyessään.

Nykypäivänä ei ole ollenkaan ihmeellistä jos jollakin tavallisella kadun miehellä on kauko-ohjattavat valot tai verhot. On jopa suunniteltu konsepti iRing -sormuksesta jolla voisi kauko-ohjata iPhonea tai iPodia. Kyllä, siis kauko-ohjata kannettavaa laitetta, joka todennäköisesti viettää suurimman osan ajastaan omistajansa taskussa.

Ominaisuuksien yhdistäminen. Ensin kaikki yhdistettiin puhelimeen. Olisiko nyt aika muuttaa puhelimenkin muotoa pienemmäksi, nätimmäksi ja korumaisemmaksi. Ainakaan isoa halkoa ei tarvitse enää ottaa taskusta. Hyvänä esimerkkinä tästä on Tri-Specs, jossa yhdistyvät tyylikkäät aurinkolasit, handsfree ja musiikkikuulokkeet.

Teknologia on löytänyt tiensä kaikkein yksinkertaisimpiin ja primitiivisiinkin asioihin. Hyvänä esimerkkinä tästä on juoksutaide, jossa hyödynnetään GPS- ja karttapalveluita kuvioita muistuttavien reittien tekemiseen. Tarkempaa tietoa aiheestaosoitteessa http://tm2011.com/2011/01/art-of-running-45km-hello-kitty/

Monissa laitteissa kuten Microsoftin Xbox 360:lle kehittämässä lisälaitteessa, Kinectissä on paljon potentiaalia, josta osaan ei edes vielä välttämättä ole päästy käsiksi. Koodaajat hakkeroivat ohjelmia kilpaa ja keksivät tuotteille mitä moninaisimpia sovelluksia. Sovelluksia syntyy kuin sieniä sateella, mutta niiden tuotteistamisen muodot ovat vielä kyseenalaisia. 

Hyvää ystäväämme lainaten: ”On vaikea sanoa tarkasti, että mitä tapahtuu ja milloin se tapahtuu, mutta nyt ollaan ilmiselvästi jonkin todella jännän äärellä.”

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s