Ilmaista ja opensourcingia

Tulevaisuus on ilmaista

Piraattipuolueen artikkeli ilmaisuudesta käsittelee tulevaisuuden kulutuskulttuurin muutosta. Sen pohjana on Chris Andersonin artikkeli Free! Why $0.00 Is the Future of Business missä Anderson perustelee kuinka ilmaisuuteen perustuvat bisnesmallit tulevat yleistymään. Tosi halpa muuttuu ilmaiseksi, ja tästä onkin jo paljon hyviä viitteitä digitaalisessa maailmassa, esimerkkinä vaikkapa Farmville ja applestore.

6 Tapaa lähestyä ilmaista:

 • ”Freemium”
  Nettisoftaa ja -palveluita tarjotaan ihmisille ilmaiseksi, ja sen lisäksi myös myydään erillisiä lisäpalveluita. Näiden lisäpalveluiden ostajat rahoittavat koko palvelun.
  Vrt. Farmville
 • Mainostus
  Sisältöä, palveluita ja ohjelmistoa tarjotaan kaikille ilmaiseksi, jotta saadaan näkyvyyttä mainoksille, joista raha kerätään.
 • Ristiintukeminen
  Erilaisia tuotteita tarjotaan ilmaiseksi, ja ne on liitetty yhteen jonkin sellaisen kanssa, josta joku maksaa.
 • Rajakustannus nolla
  Sellainen on ilmaista, jota pystytään levittämään lähes nollakustannuksilla kaikille. Tämä kuvaa erinomaisesti netissä olevaa musiikkia jonka levittämisen hinta on lähes 0. Riippumatta siitä, yrittääkö joku vielä tehdä rahaa kappaleiden myynnillä tai ei, käyttääkö joku DRM:ää tai yrittääkö estää levittämistä lakiteitse, se vain jatkuu. Ilmiötä on mahdoton pysäyttää!
 • Työvoiman vaihtokauppa
  Nettisivut ja palvelut ovat ilmaisia, ja käyttäjät luovat itse niihin arvokasta sisältöä.
 • Lahjatalous
  Kun yksilö kirjoittaa Wikipediaan, hän lahjoittaa tietoaan kaikkien muiden käytettäväksi.

http://piraattiliitto.org/artikkelit/2008/02/tulevaisuus-on-ilmaista

 

 

Opensource your design

Suunnittelijan suurin ongelma on idean turvaaminen. Omistuksenhalumme pitää meidät lukittuina päivätyöhön ja suunnitteluprosessin osiin mitkä ei välttämättä innosta. Istumme ideoidemme päällä, vain harvat niistä päätyvät tuotantoon.

“We’re protected by process; safe from the changes which have impacted graphic designers, musicians and photographers. The professional design community can afford to be oblivious. But not for long.”

Artikkelissa on esitelty leivänpaahdin-projektia kickstarter.com –sivuilta. Tavoitteena on jakaa ilmaiseksi leivänpaahtimen CAD-piirustuksia CNC-harrastajille. Projektissa esitellään myös 100KGarages.com: Palvelun sadat yritykset ympäri maailmaa toteuttavat helposti projektisi osia lähetetyistä CAD-kuvista.

Koko projektin tarkoitus on tarjota kenelle tahansa, missä tahansa, mahdollisuus valmistaa design-leivänpaahdin ilman mitään ylimääräisiä kustannuksia. Ekologista ja kätevää!

http://www.solidsmack.com/product-design/industrial-design-experiment-open-source-100k-stray-toasthed-pull-toy/

 

 

Suurin tarjolla oleva rahoitusjärjestelmä luovien alojen ideoille ja projekteille. Edustaa kulutuksen uutta suuntaa: projektin lisääjä omistaa 100% projektistaan koko ajan, tarkoituksena on jakaa elämää parantavia tuotteita, palveluita ja kokemuksia.

Homma toimii näin:

1. Laitat projektin sivuille. Määrität deadlinen ja rahatavoitteen.

2. Mainostat/messuat projektiasi palvelun käyttäjille.

3.Käyttäjät voivat lahjoittaa mielensä mukaan projektillesi määrärahoja. Voit pyytää myös mitä tahansa muutakin apua käyttäjiltä, ideoita tekstuuriin, palautetta muodosta, mitä vain!

4. Täytä tavoitteesi. Mikäli se oli liian epärealistinen palautuu rahat lahjoittajille!

www.kickstarter.com

Mathematician’s Dice

 

Sekalaisesti poimittu esimerkki palvelusta. Matemaatikon nopat ovat äärimmäisen nörtit, mutta kuinka paljon niissä onkaan potentiaalia? Projektin tavoite 2200 dollaria täyttyi 892%:sesti!

http://www.kickstarter.com/projects/glyphobet/mathematicians-dice

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s