Kinectillä työskentelyä

”Sinä olet ohjain. Ei laitteita tai vempaimia – vain sinä!”

Näin kuuluu Microsoftin mainoslause Xbox 360:n tuoreesta peliohjaimesta, joka julkaistiin marraskuussa 2010. Kyseessä on siis liikeanturilla varustettu pelikonsolin ohjain, joka seuraa liikkeitäsi television edessä. Käsiä, jalkoja ja kokonaan itseäsi liikuttelemalla pystyt siis ohjaamaan esim. pelien hahmoja, eikä sinun tarvitse erikseen pitää kädessä ohjainta.

Alla näkyvässä videossa Kinectin käyttöä on viety hieman toisenlaiseen suuntaan. Videolla esitellään Kinectin käyttöä piirtämisessä. Käyttäjällä ei siis ole erikseen kädessään minkäänlaista osoitinta tai ohjainta, vaan hän piirtää pelkillä käden liikkeillä kuvioita näytölle. Hän pystyy myös tarttumaan piirtämiinsä kuvioihin puristamalla käden nyrkkiin.

Liikkeentunnistuksen tarkkuus ei varmasti vielä riitä lähimainkaan verrattuna optisiin hiiriin, mutta jos ohjaimen tarkkuus paranee riittävästi ja käytettävyys on mutkatonta, voisin kuvitella esimerkiksi kuvankäsittelyn tai piirtämisen Illustratorissa olevan mahdollista Kinectin kaltaisella ohjaimella. Kyseinen työskentelytapa voisi jossain määrin myös auttaa henkilöitä, jotka eivät terveydellisistä syistä kykene käyttämään tavanomaista hiirtä.

 

http://www.xbox.com/fi-FI/Kinect/GetStarted

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s