Avatarit kokoushuoneissa

”Istahdat kokoushuoneen pöydän ääreen ja keskustelet yhteisestä projektista kolmen työkaverisi kanssa. Yksi heistä istuu vieressäsi. Kahta ulkomailla työskentelevää kollegaasi edustavat heidän virtuaaliset hahmonsa eli avatarinsa. Näet heidät pöydän toisella puolella , sillä päässäsi ovat datalasit, joiden läpinäkyviin linsseihin avatarit kuvastuvat. Hahmot puhuvat ja elehtivät kuin oikeat työtoverisi.”

Näin alkaa Työ Terveys Turvallisuus lehden numero 7/2010 artikkeli tulevaisuuden virtuaalikokouksista. VTT:n tutkimushanke kehittää reaali- ja virtuaalitodellisuutta yhdistäviä kokouskäytäntöjä. Artikkelissa todetaan, että vaikka kehitystyö on kesken, niin tekniikkaa käytetään jo nyt hyödyksi.

Mielestäni on ymmärrettävää, että virtuaaliset kokoukset lisääntyvät etätöiden lisääntyessä. Samoin niiden tekniikka tulee kehittymään huimaa vauhtia. Toivon kuitenkin myös livekokousten säilyvän yhtenä kokokousmenetelmänä. Luottamus työtovereihin syntyy livetapaamisissa, vaikkakin kehittäjät uskovat että henkilön ja häntä edustavan avatarin yhdennäköisyys vahvistaa luottamusta..

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s