”Wilderness” vastavoimana teknologian ylivallalle

Teknologiset kankaat, älypuhelimet, läpinäkyvät näytöt you name it. Teknologia on hiipimässä yhä lähemmäs meitä, ihan iholle asti. On muistitikkusormuksia ja Nokian uutta E7 puhelinta mainostetaan ”laitteena joka sisältää kaiken mitä tarvitsen yhteyden pitoon” (www.nokia.fi/tuotteet/kaikki-puhelimet/nokia-e7). Megatrendille on kuitenkin vastavoima.

Heimtextil on tekstiilialan arvostetuin messutapahtuma. Messujen internetsivusto julkaisee joka vuosi katsauksen siihen, mikä on pinnalla tällä hetkellä. Yksi vuoden 2011-2012 trendeistä on nimeltään ”Wilderness”. Tämä trendi kertoo siitä, kuinka ihmiset ahdistuvat teknologiseen elämäntapaan ja tahtovat saavuttaa elämäntavan, joka radikaaliuteen asti pyrkii kestävään kehitykseen. On ihmisiä, jotka ovat valmiita todella muuttamaan elämänsä voidakseen kokea olevansa yhtä luonnon kanssa.

Vanhat käsityötaidot saavat lisääntyvää arvostusta, ja etsitään syvästi yksilöllistä ilmettä, jota ei leimaa enää täydellisyys vaan ennemminkin epätäydellisyys.

Trendiin liittyvät kansantarut, aidot materiaalit, unohdetut käsityötekniikat sekä pyrkimys yhdistää paikallinen ja globaali elämä toisiinsa.

(http://heimtextil.messefrankfurt.com/frankfurt/en/besucher/trend/trends_2012/wilderness.html)

Yksi ajatus artikkelista “”Wilderness” vastavoimana teknologian ylivallalle

  1. Paluuviite: Kassillinen kahlimatonta kulttuuria « Huomisen Design

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s