Tulevaisuuden käytännöllisyys

Valitsimme aiheeksi erilaisten tuotteiden yhdistämisen, sekä uusien ideoiden nousemisen. Meitä kiehtoi ajatus esteettisen ja käytännöllisen yhdistämisestä samassa tuotteessa. Löysimme mielenkiintoisia ideoita, joista emme olleet aiemmin kuulleet. Esimerkiksi Memo Ring oli loistava idea muistitikun ja sormuksen yhdistämisestä, sekä Invisible Shoe joka saa käyttäjänsä jalan optisesti häviämään. Suurin osa vastaantulleista ideoista oli käyttökelpoisia, ja nyt esittelemme niistä teille muutamia.

Lippi Selk Bag

Lippi Selk bag on makuupussi, joka noudattelee aivan uudenlaista muotoilua. Se sallii käyttäjälleen maksimaalisen liikkuvuuden lämpimänä pysymisen ohella. Se kuitenkin säilyttää makuupussin perinteisen käyttötarkoituksen. Käyttäjä voi liikuttaa jalkojaan ja käsiään vapaasti, kieriä makuupussilla vaan ei sen sisällä, ja seistä, kävellä,sekä ristiä kädet ja jalat ilman onglemia. Lippi Selk bageja on tarjolla moniin eri käyttötarkoituksiin, kuten vaellukselle, yökyläilylle tai festareille.

Uskomme että ihmiset voivat aluksi kiinnostua tuotteesta huumorin kautta, käytännön sijaan. Kuitenkin ajanmyötä ihmiset saattavat kiinnostua uudesta innovatiivisesta tuotteesta, esimerkiksi vaelluspiireissä Selk bagin ensin hankkineelle voidaan naureskella mutta kun muut huomaavat kuinka käytännöllinen se on, muuttuu ääni kellossa. Toisaalta esimerkiksi festareilla tuote voi toimia enemmän huumorimielessä, jolle naureskellaan porukalla.

Tuotteella tuskin on vaikutusta vaatetus- ja tekstiilialaan, mutta niillä voi olla vaikutus tuotteen kehittymiseen esimerkiksi uusien materiaalien kautta.

Kuva: http://www.lippiselkbag.co.uk/images/products/full/28143-MusucBag—YELLOW.jpg

http://www.lippiselkbag.co.uk/

Memo Ring

Memo Ring on muistitikku uudessa ulkoasussa ja käyttötarkoituksessa. Se on sormus, jonka avulla kannat mukanasi tärkeitä valokuvia, musiikkia ym. Muovisesta sormuksesta ei uskoisi, että sillä on esteettisyyden lisäksi hyödyllinenkin käyttötarkoitus.

Mielestämme tuotteen idea on hauska ja aivan uudenlainen. Sormukset ovat houkuttelevan näköisiä ja leikkisiä. Tuote voi hyvinkin nousta suureksi trendiksi. Muistitikku on pieni esine, joka on helppo yhdistää melkein mihin tahansa tuotteeseen esimerkiksi koruihin. Tuote on myyvä koska se tuskin maksaa maltaita, ja se on aina mukana kun sitä tarvitsee. Tuotetta voi käyttää joka paikassa, ja se on tarvittaessa helppo piilottaa.

Vaatetusalalla voidaan tulevaisuudessa hyödyntää teknologiaa yhdistämällä siihen esteettisyys ja käytettävyys arkipäivässä. Nyt on jo havaittavissa merkkejä aivan uudenlaisesta teknologian hyödyntämisestä vaatealalla, esimerkkinä kenkään upotettu musiikkisoitin.

Kuva: http://www.madeyoulook.ca/blog/wp-content/uploads/2011/03/Picture-11.jpg

http://www.gung.jp/memoring/index_e.html


Playbutton

Playbutton on musiikkisoitin, jossa musiikki kulkee mukanasi rintanapissa. Se on kuin mikä tahansa rintakoru, mutta kun siihen kytkee kuulokkeet voit kuunnella siihen valmiiksi ladattuja kappaleita. Se voi olla paikoillaan koko ajan, eikä kukaan arvaa että se on musiikkisoitin.

Emme usko että tuotteesta tulee trendi, koska soittimeen ei saa ladata itse haluamaansa musiikkia, vaan se tulee valmiina soittimessa. Jos haluaisi kuunnella useampia levyjä, joutuisi hankkimaan useamman rintanapin. Tänä päivänä ihmiset kuitenkin haluavat kuunnella kaiken musiikin samasta laitteesta. Luulemme että yritys on lähtenyt herättelemään takaisin sitä aikaa jolloin kuuntelimme levyn kerrallaan. He ovat ehkä ajatelleet että tämä on cd-levyn seuraava askel. 

Emme usko että tuote vaikuttaa vaatetusalaan. Tuotteessa on lähinnä tavoiteltu asusteen ja musiikkisoittimen yhdistämistä, samalla tavalla kuin Memo Ringissä. Tuote voi vaikuttaa vaatetusalaan ainoastaan  jos rintanapeista tulee suuri hitti muotimaailmassa. 

Kuva: http://www.coolhunting.com/2010/10/18/playbutton1.jpg

http://www.playbutton.co/

Invisible Shoe

Andreia Chaves on suunnitellut 3D tekniikalla tehdyt kengät, joiden tarkoituksena on sulautua ympäristöön.Invisible Shoe -sarja tutkii näkymättömyyttä optisen kameleontti-efektin kautta. Kengän pinnassa on käytetty heijastavia palasia joiden avulla kenkä sulautuu tehokkaasti ympäristöönsä. Tämä innovatiivinen idea yhdistää ajatuksen jalan suojaamisesta ja sen piilottamisesta.

Meidän mielestämme tämä on jännittävää ja innovatiivista. Olisi hauskaa nähdä kengät jalassa, jotta optinen illuusio ikäänkuin hävittäisi jalan ympäristöön ja saisi jalan näyttämään katkenneelta. Näemme kengät mahdollisesti tulevana trendinä. Kenkämuotoilu menee hurjaa vauhtia eteenpäin, uusia uskaliaita materiaaleja ja muotoja yhdistellään ennakkoluulottomasti ja uskommekin että ”peilikengillä” voisi olla aihetta tulevaisuuden trendiksi.

Vaatetusalaan kenkä vaikuttaa positiivisesti, se antaa luvan luoda ja käyttää rohkeampia asukokonaisuuksia. Sillä saa myös luotua särmää yksinkertaisempiin asukokonaisuuksiin. Muotinäytöksessä kenkä on varmasti omiaan luomaan ”wow”-efektin. Meidän mielestämme se erikoisuudessaan sopii mainiosti monenlaisiin käyttötarkoituksiin, ja on näin mahdollinen tuleva trendi.

Kuvat: https://huomisendesign.files.wordpress.com/2011/05/132781252cxcitefun-invisible-shoe-1.jpg?w=300

http://www.freedomofcreation.com/for/andreia-chaves-designs-pumps-with-freedom-of-creation

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s