Safe style

Pyöräilykypäriä ei ole voinut sanoa trendikkäiksi moniin vuosiin. Harva suomalainen haluaa uhrata tyyliä turvallisuuden vuoksi, mutta myös muutosta asenteisiin on havaittavissa. Viime vuosina on suunniteltu tyylikkäitä ja katu-uskottavia pyöräilykypäriä trendikkäille city-ihmisille.
Kypärä-trendistä on kirjoitettu myös tässä blogissa aiemmin. Yakkay-pyöräilykypärässä yhdistyi tyylikkyys ja turvallisuus, mutta se ei vielä hätkähdyttänyt innovatiivisuudellaan.

Hövding

Hövding on täysin uudenlainen pyöräilykypärä. Kypärä on ergonominen, käytännöllinen ja se täyttää kaikki turvavaatimukset. Se myös sulautuu muuhun vaatetukseen, tehden siitä huomaamattoman. Hövding on kauluri, jonka sisältä löytyy turvatyyny. Turvatyyny tulee näkyviin ainoastaan onnettomuuden sattuessa. Turvatyyny on muotoiltu hupunmalliseksi, joka ympäröi ja suojelee pyöräilijän päätä.

Hövdingin toiminta perustuu sensorien kontrolloimaan liipasintekniikkaan. Se havaitsee epänormaaleja liikeratoja, joiden perusteella se pystyy ennakoimaan törmäyksen.

Itse kaulurin ulkoasua voi muunnella vaihdettavilla ”kuorilla”, jolloin sen saa mukautumaan paremmin päivän asuun.

Hövdingin suunnittelu sai alkunsa teollisen muotoilun maisterityönä vuonna 2005 Lundin yliopistossa. Samoihin aikoihin Ruotsissa hyväksyttiin laki koskien alle 15-vuotiaiden pyöräilykypärän käyttöä. Myös aikuisille haluttiin pakko kypärien käyttöön, mutta se ei mennyt läpi. Ehdotus sai osakseen negatiivisen vastaanoton ja aikuiset kokivat sen uhkana. Opiskelijat Anna Haupt ja Terese Alstin halusivat tutkia olisiko pyöräilykypärästä mahdollista tehdä houkutteleva ja turvallinen.

Hövdingin voi ennakkotilata, mutta syksyllä sitä on saatavilla viidessä eri kaupungissa Pohjoismaissa.

Uskomme, että Hövdingissä olisi ainesta tulevaisuuden trendiksi. Ainoana esteenä on tuotteen suhteellisen korkea hinta.

http://www.hovding.com/en/index/

Mainokset

Yksi ajatus artikkelista “Safe style

  1. Paluuviite: Blissful commuting « Yalotar

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s