Toms shoes pelastaa lapset

Vai pelastaako edes? No, tästä voimme olla montaa mieltä, mutta että artikkeli ei venyisi liian pitkäksi kerron lyhyesti tuotteesta, sen lähtökohdista sekä nykypäivästä.

Kyseessä on siis ”hyväntekeväisyys” kenkämerkki (EDIT nykyään myös aurinkolasit) jonka amerikkalainen Blake Mycoskie on luonut saatuaan idean matkustellessaan ympäri Argentiinaa. Idea one for one kenkiin lähti kun Blake huomasi miten monelta paikallisesta lapselta puuttui kengät jalkoja suojaamasta. Matkustaessaan hän siis teki toteamuksen jonka pohjalta hän alkoi valmistaa one for one kenkiä, joidenka tarkoituksena on lahjoittaa jokaisesta ostetusta kenkäparista kenkäpari tarpeessa olevalle lapselle.

2010 vuoteen mennessä TOMS on lahjoittanut yli miljoona kenkää ympäri maailmaa niitä tarvitseville lapsille. Suurimpia vastaanottaja maita ovat olleen muun muassa Argentiina, Peru, Mongolia sekä Etiopia. Ostaessasi parin kenkiä menee yrityksellä sekä yhteistyökumppaneilla noin 4-6kk, että kenkäparin tarpeessa oleva lapsukainen saa jalkaansa TOMSsin tossut.

Suurin osa pois annettavista kengistä valmistetaan Argentiinassa, Etiopiassa sekä Kiinassa. Eli, että ei ihan liian hyväuskoisia olla niin kukapa mahtaa kengät valmistaa?

Lisää aiheesta:

http://www.toms.com/

http://whereamiwearing.com/2011/04/06/toms-shoes/

http://anglnwu.hubpages.com/hub/TOMS-Shoes-Not-Just-About-Comfort

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s