Sähköiskun antava takki

Rikostilastojen synkistyessä, suunnittelija Yolita Nugeant ja hänen poikaystävänsä Adam Whiton, ovat suunnitelleet takin, joka näyttää tavalliselta ulkoilutakilta, mutta joka tarvittaessa saattaa pelastaa jopa käyttäjän hengen.

Takin ulkopinnan alla kulkee sähköä johtavat radat, jotka käyttäjän aktivoidessa takin, antavat takin käyttäjään koskevalle sähköiskun (80,000 volts of low amperage electric current pulses) . Takki on suunniteltu herättämään huomiota naisiin kohdistuvaa väkivaltaa kohtaan, tarjoamalla samalla yhden tavan puolustautua ei-toivottua kontaktia vastaan.

Takin suunnittelussa on otettu huomioon ihmiselle luontainen tapa toimia vaaratilanteessa. Koska ihmisellä on pelkotilanteessa vaistomaisesti tapana laittaa kädet nyrkkiin, on takin sähköisyyden aktivoiva laite piilotettu hihansuuhun. Näin se aktivoituu nyrkin puristaessa sitä. Takin tuottama sähköisku ei ole hengenvaarallisen voimakas hyökkääjälle, mutta sekoittaa tämän suuntavaiston hetkeksi, tarjoten hyökkäyksen kohteelle lisäaikaa, esimerkiksi pakenemiseen uhkaavasta tilanteesta.

Takki toimii yhdellä 9V-alkaliiniparistolla, ja sen sähköäeristävä kumikerros on suunniteltu suojaamaan takin käyttäjää sähköiskulta. Silti, on suositeltavaa, että paljaiden kehonosien, kuten kasvojen, kosketusta takkiin vältettäisiin.

Suunnittelussa on otettu huomioon myös sade. Takki on käyttäjälleen turvallinen myös sateella, sen teflonpinnoitetun ja vedenpitävän supplex-nylon-pinnan ansiosta.

On oletettavaa, että erilaiset älyvaatteet yleistyvät tulevaisuudessa. Vielä ne ovat kuitenkin melko harvinaisia, eivätkä kaikenkansan saatavilla. Ehkä siksi tämänkin takin hinta on vielä kovin korkea, noin 700 euroa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s