Fe Wearables-asusteet

Fe Wearables on kokoelma päällepuettavia taideteosasusteita, joiden muotoa voi muokata, ja joita voi käyttää eri tavoin.

Asusteissa on käytetty magneettipalasia, jäykkiä, ei-magneettisia osia, sekä kangasta. Niiden muodon muokkaus ja vaihtelu mahdollistuu juuri magneettien avulla. Magneettikohtia voi taitella toisiinsa lukemattomilla eri tavoilla. Asusteet tehdään korkealaatuisista materiaaleista käsin New Yorkissa.

Fe Wearablesien kehittäjän, New Yorkilaisen suunnittelijan ja taiteilijan, Noah Waxmanin mukaan idea tuotteisiin syntyi “vahingossa” eräällä sähköopin tunnilla, jolloin hänen täytyi ommella magneetteja kankaaseen prototyyppiä varten. Noahin mielestä kappale oli niin mielenkiintoinen, että hän innostui ompelemaan magneetteja erilaisiin kankaisiin. Joistakin kokeiluista syntyi niin kiinnostavia kappaleita, että hänen ystävänsä käyttivät niitä jo saman viikon lopussa. Noah suunnitteli erilaisia malleja, ja alkoi jatkokehitellä kahta hänen mielestään parasta vaihtoehtoa. Puolen vuoden päästä, näistä kahdesta kehittyi Trestle- ja Billow-mallit, joista myös kuvat. Malleja voidaan käyttää esimerkiksi vöinä, käsikoruina, hiuksissa, tai päähineenä. Halutessaan käyttäjä voi myös yhdistää kaksi Trestle-kappaletta yhdeksi pitkäksi asusteeksi.

Suunnittelija on tällä hetkellä yhteistyössä Manhattanilaisen vaatekaupan kanssa, joka auttaa tuottamaan asusteita korkealaatuisesti. Tulevaisuudessa suunnittelija haluaisi kokeilla uusia materiaaleja, sekä esimerkiksi vaatemallien suunnittelua hyödyntämällä samaa magneettitekniikkaa.

Fe Wearables-asusteiden idea on innovatiinen ja kiinnostava. Ne ovat paitsi persoonallisia, niiden suunnittelussa on otettu huomioon myös käyttäjä, joka saa ikään kuin osallistua suunnitteluun asusteiden muodon muokkausmahdollisuuden ansiosta. Tämä on kiinnostava, ja varmasti houkutteleva idea monelle kuluttajalle. Muodin massamarkkinoilla, paitsi suunnittelijan on vaikea erottua joukosta, myös kuluttajan on vaikeaa valita lukemattomista eri vaihtoehdoista. Tuotteet, joita käyttäjän on mahdollista muunnella makunsa mukaan voi helpottaa valinnanvaikeutta. Ostaessaan yhden muokattavan Fe Wearables-asusteen, kuluttaja saakin ikään kuin monta asustetta. Tällaista ideaa on havaittavissa myös muilla muodin osa-alueilla, kuten vaatetusalalla. Yhä useammin suunnittelussa on otettu huomioon myös vaatteen monikäyttöisyys ja muunneltavuus. Tällaisista tuotteista muodostuu usein käyttäjän lempituotteita. Koska ne eivät sovi vain tiettyyn tyyliin ja makuun, muodostuu tuotteista todennäköisesti myös pidempi-ikäisiä, mikä taas tukee kestävää kehitystä.

Lähteet (ja lisätietoa):

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s