Tulevaisuuden muotia: soiva mekko ja halaava paita

Katy Perryn yli 3000 LED-lampun voimalla loistava hame ei ole vielä mitään. Saman merkin muotisuunnittelijat luovat kännykkäpukuja ja muita korkeaa teknologiaa sekä huippumuotia yhdistäviä asusteita.

Matkapuhelimen virkaa ajavia vaatteita saattaa tulla markkinoille jo ensi vuonna. Muotisuunnittelija Francesca Rosellan ja antropologi Ryan Genzin vuonna 2004 perustaman merkin CuteCircuitin uusin luomus, M-puku, toimii eleganttina puhelimena.

Asuun sonnustautuneen ei tarvitse kuin nostaa ranne korvalleen vastaanottaakseen puhelun. Vaatteen sisältämä liiketunnistin havaitsee oikean liikkeen ja avaa puheyhteyden. Puhelu katkeaa, kun käsi lasketaan alas. SIM-kortti kytketään vaatteen merkkilappuun ja antenni on ommeltu hameen helman sisälle.

Futuristisen vaatteen syntytarina kumpuaa CuteCircuitin toisen perustajan, Francesca Rosellan henkilökohtaisista kokemuksista.

– Kuinka monesti en ehdi vastaamaan puheluun, koska en löydä puhelinta ajoissa käsilaukustani?, kysyy suunnittelija.

– Mietimme, että miksemme vain tekisi asua, joka on matkapuhelin.

Matkapuhelinyritykset testaavat parhaillaan näitä uusia älypukuja, ja tavoitteena on saada mallisto myyntiin tulevana vuonna.

CuteCircuit on ideoinut huimia älyvaatteita ennenkin: Time-lehti valitsi suunnittelijoiden halipaidan yhdeksi vuoden 2006 parhaista keksinnöistä. Kyseinen pukine antaa käyttäjälleen mahdollisuuden vastaanottaa halauksia puhelinteknologialla.

Paidan sensorit tuovat sen käyttäjälle halausta vastaavat tuntemukset, kun tämä vastaanottaa tekstiviestityyppisen sanoman puhelimeensa. Kun ystävä siis lähettää virtuaalihalin, pestävä vaatekappale saa hälytyksen ja välittää syleilyn mukaillen lähettäjän kosketusta, ihon lämpötilaa ja sydämenlyöntien tiheyttä.

– Uskon, että tulevaisuudessa kaikki pienet laitteet katoavat. Olemme itse viestintävälineitä. Emme tarvitse muuta, koska vartalomme puhuvat, Francesca Rosella sanoo.

MTV3/abcnews.go.com

http://www.mtv3.fi/koti/juhlaa_ja_unelmia/artikkeli.shtml/2010/09/1194516/tulevaisuuden-muotia-soiva-mekko-ja-halaava-paita

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s