Kokeilunhalua

Bonaldo on huonekaluja valmistava italialainen yritys. Italialainen suuntaus on hyvin näkyvillä tämän hetken kansainvälisessä designissa. Näin Bonaldosta kerrotaan Vepsäläisen sivuilla: Tuotesuunnittelun perustana on aina ollut kokeilunhalu. Kuusikymmentä vuotta sitten yritys aloitti kokeilut metalliputken erilaisista käyttömahdollisuuksista. Tänä päivänä he tekevät laaja-alaista tutkimusta kalusteisiin sopivista muoviyhdistelmistä.

Tuotteiden painopiste on aina ollut voimakkaasti teknologiassa, unohtamatta ihmistaitoja suunnittelu- ja tuotantovaiheessa.

Mielenkiintoisia tuotteita ovat  Planet light– sohvapöytä, Cubic– hylly ja Glam+Glam glass– kahvipöytä. Materiaaleina ovat puu, polyuretaani, kankaat, nahka, lasi ja alumiini. Tuotteita saa erilaisilla käsittelyillä: maalattuina, kankaalla, nahalla ja lasilla päällystettyinä.

Tuotteet ovat pinkeinä uutus- arvoiltaan. Niissä muotoja on viety eteenpäin omaperäisesti.  Yhteistä muodin kanssa ovat laukkujen ja kenkien piirteet. Kiillon, saumojen, lasin ja metallin käyttäminen tekee niille viimeisen trendi- silauksen. Esimerkiksi Planet light– sohvapöydässä ei ole jalkoja, eikä se tuo mieleen ainoastaan pöytää. Se voisi olla myös sisustuselementti ja penkki. Glam+ Glam glass on kahvipöytä. Siitä tulee kuitenkin mieleen rahi. Erilaiset materiaalit ja muodoilla leikittely tekevät tuotteista kiinnostavia. Niiden ansiosta vaikutelma on katsojan tulkittavissa. Tuotteet tuovat mieleen erilaisia asioita. Minusta osa näyttää makeisilta, mieleen tulee avaruus ja taide. Tuotteilla on käyttötarkoitus, mutta jos saamaa suuntausta jatketaan pidemmälle. Ehkä tuotteiden funktio muuttuu ja esteettinen painoarvo voittaa käytännöllisyyden.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s