Salibandymailojen tulevaisuus

Salibandyvarusteet ovat saamassa uusia virtauksia. Suomessa suurten harrastajien suosiossa olleen lajin päävaruste, maila, on jo vuosien ajan koostunut osista. Varsi on ollut komposiittirakenteinen, kun taas lapa on ollut muovinen. Nyt on tähän tulossa muutos, sillä useampi varustemerkki on tehnyt konsepteja yksiosaisesta mailasta, jossa sekä varsi että lapa ovat samaa materiaalia, hiilikuitua.

Mailavalmistaja Unihocin konsepti yksiosaisesta komposiittimailasta.

Suomalainen salibandyvarustemerkki Oxdog uutisoi ensimmäisenä OnePiece-mailastaan, jonka olisi tarkoitus tulla kauppoihin joulun alla. Myös muut varustemerkit ovat julkaisseet konseptejaan omista yksiosaisista mailoistaan.

Jääkiekossa yksiosaiset komposiittimailat valloittivat markkinat puumailojen tieltä joitain vuosia sitten, ollaanko salibandyssa tulossa tähän samaan? Yksiosainen maila antaa mailalle tietenkin jäykkyyttä, eikä vääntö häviä varren ja lavan liitoksessa. Kuitenkin yksiosainen komposiittimaila voi tuoda kestävyysongelmia, sekä mahdollisia turvallisuusriskejä mailan ollessa niin kovarakenteinen.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s