Hardwaresoituminen

Minimalismin ihannointi ja puhelinvalmistajien kyttäily Applen peesissä ovat saaneet aikaan sen, että nykyinen puhelintarjonta on varsin yksipuolinen. Puhelinmarkkkinoita johdattelevalta minimalismin raiteelta edes vähän itseään on yrittänyt kammeta elektroniikkajätti Samsung. Ensimmäisen Galaxy Noten ja S Penin myötä se tarjosi ensimmäistä kertaa turhautuneille nakkisormille jotain kättä pidempää näytön tähtäilyyn ja todisti samalla, että käytettävyyden nimissä vähemmän ei aina ole enemmän.

S Penin kaltaisia apuvälineitä kaipaisi puhelin- ja tablettivalikoimaan enemmänkin. Varsinkin eri harrastuksia tukevia lisälaitteita voitaisiin tarjota erilaisina paketteina ja puhelimen tai tabletin käyttäjä voisi itse kasata laitteestaan tarpeitaan vastaavan härvelin.

Ideoiden ja keksintöjen rahoituskanavana toimiva Kickstarter pursuilee älypuhelimille ja tableteille suunnitelluista vempaimista ja lisälaitteista.  Hyvänä esimerkkinä projekti Olloclip. Olloclip on iPhonelle suunniteltu kameralinssilaajennus, joka tuo iPhonelle kalansilmä-, laajakulma- ja macrolinssin  yhdessä paketissa.


Yksi nykypuhelimen suuri sudenkuoppa on sen heikko kestävyys kosteutta, pölyä sekä lämpötilanvaihteluja vastaan. Voisiko normaalikuluttajalle tarkoitetun älypuhelimen suunnittelun lähtökohdaksi ottaa kestävyyden? Tätä ainakin yritti jälleen Samsung  Xcover mallillaan. Matkaa esimerkiksi teollisuusympäristöön tarkoitetun Sonim puhelimen kestävyyteen vielä kuitenkin on.

Olisiko markkinoilla tilaa monimutkaisemmille mobiililaitteille?

– Paavo Ceder

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s