Luonto saapuu kaupunkiin

Ihmisen luonnolle aiheuttamat tuhot ovat nostaneet ekologisen ajattelun kunniaan. Samalla kun osa ihmisistä jatkaa epäekologisia toimiaan tulevaisuutta sen kummemmin miettimättä, haluaa toinen osa olla tukemassa maailmaa kohti ”vihreämpää huomista”.

Monet kaupungit ja arkkitehdit ovat ottaneet asiakseen jo luonnon tuomisen kaupunkeihin. Se pinta-ala minkä rakennus vie, annetaan luonnolle takaisin esim. Itävaltalainen arkkitehti Friedensreich Hundertwasse on tehnyt.

Luonto on saanut väistyä kaupungin tieltä, mutta onko jo kerran menetetty tekemässä paluutaan tähän päivään, keskelle urbaania kaupunkielämää?

 

Uskomme, että viherrakentamisesta kaupunkialueella on tulossa trendi, sillä yhä useampi ihminen alkaa kokemaan kaipuuta luontoa kohtaan sitä mukaa, kun se häviää. Kyseinen ilmiö on vahvassa kontaktissa kestävän kehityksen ja ekologisuuden kanssa. Kenties tulevaisuudessa kaupunkialueella viljellään tomaatteja ja kurkkuja taloyhtiöiden yhteisissä kasvihuoneissa, tai opetetaan kaupunkilaislapsia tunnistamaan luonnon ihmeitä, kuten erilaisia puulajeja tai kasveja keskellä kaupunkia sijaitsevassa viherkeitaassa.

Viherrakentamisen lisääntymisellä on vaikutusta myös muotoilualaan. Muotoilijat voivat suunnitella rakenteita, jotka tukevat viherrakentamista, ja tietenkin yhdistää kasvillisuuden trendikkäästi osaksi suunnitelmiaan.

Lisää lähteitä ja tietoa:

http://www.medesignmag.com/architecture/1444/green-skin/gallery/4206/#contents

http://www.medesignmag.com/architecture/2306/city-park/gallery/9147/#contents

http://www.greentechgazette.com/index.php/greenhomes/underground-homes-as-natural-disaster-shelters/

Jenni Ketola ja Emmi Repo

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s