Filtterin läpi

Elämme kuvien aikaa. Kaikki kuvataan: mitä syödään, missä ja kenen kanssa ollaan ja mitä on päällä. Lopulta ne jaetaan netissä esimerkiksi Instagramissa, Tumblr:ssa tai Facebookissa. Kuvia otetaan yleisimmin erilaisten filttereiden läpi, niiden värejä vääristellään ja kuvia ”pilkotaan” osiin. Tämä väistämättä tulee vaikuttamaan ajattelutapaamme designista, ja siihen, mikä tulevaisuudessa mielletään taiteeksi. Automaattiasetusten maailmassa kaikki voivat ottaa hienoja kuvia (ainakin teoriassa), joten mikä määrittelee valokuvaajan ja ” valokuvaajan” eron?

Tumblr: issa on jo nyt noussut anti-instargam –ilmiö, joka haluaa korostaa kuvien muokkaamattomuutta ja sitä, ettei filttereitä ole käytetty. Kuvien oheen on merkitty #NOFILTER, ikään kuin takeena muokkaamattomuudesta. Tästä päätellen ns. aidot ja autenttiset kuvat ja  tuotteet tulevat nousemaan arvoon.

Kiinnostava artikkeli aiheeseen liittyen: http://www.wgsn.com.ezproxy.savonia-amk.fi:2048/content/report/Creative_Direction/Autumn_Winter_2014_15/a_w_14_15_macro_trends/rendering_reality.html

Lydia Solin, Tuulia Kivelä ja Emilia Aalto

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s