Muotoilun herruus jokaiselle

Kolmiulotteisen tulostuksen kehityksen myötä tulostaminen on melko yksinkertaista kotioloissa ja tee-se-itse-teknologia on levinnyt laajalle käyttäjäjoukolle edullisten tulostimien ja tulostusmateriaalien myötä. Kulutusmarkkinoita mullistavan 3D-tulostamisen läpilyönti näyttäisi olevan vain ajan kysymys.

http://www.youtube.com/watch?v=hPNxm5sWJIk

Korumuotoilussa 3D-printtaus mahdollistaa muun muassa yhä monimuotoisempien ja kekseliäämpien korujen vahamallien valmistuksen pienellä vaivalla. Tulostimilla voidaan tehdä sellaisiakin muotoja, joita ei perinteisillä menetelmillä ole mahdollista valmistaa.

Image

Image

Viime vuosina pinnalle ovat nousseet erilaiset itse ohjelmoitavat arduino-laitteet, joihin voi kytkeä erilaisia sensoreita, moottoreita, led-valoja ja muita komponentteja. Markkinoilta saatavilla komponenteilla ja sensoreilla mahdollistetaan niin haluttujen valosarjojen välkkyminen kuin vaikkapa ääneen, kosketukseen tai valoisuuteen reagoiminenkin. Pienimmät arduinot ovat soluttautuneet jo vaatetus- sekä korumuotoiluun itse kiinnitettyinä ja ohjelmoituina komponentteina, jotka tuovat vaatteeseen tai koruun hauskoja ja hyödyllisiäkin yksityiskohtia.

Teknologian kehittyessä yhä pienempään pakettiin, arduinon kaltaisen oma-ehtoisen teknologian soveltaminen rakkaisiin esineisiin tai omiin tuotoksiin näyttäisi olevan yhä helpompaa ja suositumpaa.

http://www.youtube.com/watch?v=L4a89n4ZJ5w

Sylvia Yang on valmistanut vilkkuvilla led-valoilla varustetun kaulakorun Lilypad-arduinon avulla.

necklace2

http://blog.ponoko.com/2012/04/09/a-beautiful-necklace-made-with-lilypad-arduino/

Rajoja rikkova korusuunnittelu näyttäisi olevan tulevaisuuden visio. Muotoilun alalla, jopa korumuotoilu näyttäisi olevan siinä pisteessä, että koruja voi tehdä kuka vain ja käytännössä mistä materiaalista tahansa. Virolainen taiteilija Tanel Veenre tekee koruja eläinten raajoista, sekä kosmisesta pölystä.

goosedeerleg

http://www.klimt02.net/jewellers/tanel-veenre

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s