Bucket Hat a.k.a Kalastanlakki

Bucket hat (suomessa tunnettu kalastajanlakkina) on irlantilaisten kalastajien ja maatilallisten keksintö, joka suojasi heidän kasvojaan ja päitään sateelta. Briteissä hattu yleistyi 60–70-luvulla ja se kehittyi kalastajilta kaupunki käyttöön. Sitä valmistettiin ajan suosituimmista kankaista kuten mohairista ja tweedistä. Bucket Hat rantautui Yhdysvaltoihin samoihin aikoihin ja näkyi saman tien valtavirrassa. 80–90-luvulla Bucket hat näkyi monien muusikkojen, erityisesti räppärit ottivat tyylin omakseen ja se on jatkunut tähän päivään saakka.

Bucket hat rap style

Bucket hat rap style 2013

Tulevina kesinä Bucket hat tekee paluun uutena tyylikkäänä nuorten asusteena, joka korvaa katumuodin hallinneen lippiksen. Hattua löytyy eri mallisina yksityiskohtaisilla tikkauksilla sesongin kuoseissa ja väreissä. Yhdysvalloissa ilmiöstä varmasti tulee hitti, vanhemmat ihmiset, jotka ovat joskus pitäneet kalastajanlakkia, mutta ovat trendin mukana vaihtaneet esim. lippikseen palaavat juurilleen.  Suomessa uskon, että nuoret naiset, jotka ovat tottuneet käyttämään hattua lähtevät trendiin mukaan, mutta nähtäväksi jää miten lippiksiin jämähtäneet miehet ottavat uuden ilmiön vastaan.

Hawaiji Bucket

Hawaiji Bucket

Tämä trendi ei ole täysin odottamaton signaali, mutta kieltämättä yllätti minut. Omat käyttökokemukset ja muistot kyseisestä tuotteesta ovat niin kaukaisia, että en osannut odottaa löytäväni kalastajanlakkia S/S15 avaintuotteissa. En usko trendiä pysyväksi, mutta luultavasti käyttäjistä löytyy henkilöitä, jotka ihastuvat hattuun iäksi, kuten räppäri Schoolboy Q:lle tapahtui:  ”I kept buying bucket hats, next thing I knew, I felt like I didn’t look right without one.” (http://www.complex.com/style/2013/05/a-history-of-the-bucket-hat/#./schoolboy-q?&_suid=138374075287106803149017346266)

Bucket hat for all sex and style

Bucket hat for all sex and style

Kuvat:
http://style.mtv.com/2013/03/18/sxsw-bucket-hat/
http://www.wgsn.com/content/report/Design_Direction/Accessories/Spring_Summer_2015/ss_15_women_accessories_key_items.html
http://www.wgsn.com/content/report/Trend_Analysis/Youth/2013/October/bucket_hats.html

Lähteet:
http://www.wgsn.com/content/report/Design_Direction/Accessories_and_footwear/Spring_Summer_2015/Index/s-s-15-design-direction-womens_fw_and_acc1.html
http://www.complex.com/style/2013/05/a-history-of-the-bucket-hat/
http://www.wgsn.com/content/report/Trend_Analysis/Youth/2013/October/bucket_hats.html

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s