Lepääminen pakaroiden (ja reisien takaosien) varassa ylävartalo pystyasennossa a.k.a. istuminen, so last season!

Nykyihminen painaa puuta kaikkialla ja enemmistö suurimman osan ajastaan (työstä tietenkin riippuen). Istumisen vaikutuksista hyvinvointiin on tehty tutkimuksia, joista eräässä todettiin istumisen lisäävän ennenaikaisen kuoleman riskiä. http://www.hs.fi/ulkomaat/a1305559571304

Istuminen aiheuttaa myös vähemmän dramaattisia, mutta ikäviä vaivoja, joista yleisimpiä ovat selkäongelmat. http://well-beinglounge.orion.fi/urapolku/voi-hyvin-toissa/istumisen-haitat

Istumisen vaihtaminen joksikin vaihtoehtoiseksi asennoksi kouluissa, ajoneuvoissa, töissä jne. ei ole helppo juttu tänä tietokoneen äärellä työskentelyn kulta-aikana. Onhan sohvalla röhnöttäminen myös mukavaa, joten harva haluaa alkaa seisoskella huvikseen. ”Hyvien asentojen” keksimisen haastavuudesta ja ihmisten vastahakoisuudesta huolimatta tähän varmasti aiotaan puuttua, sillä terveys kiinnostaa ihmisiä yhä enemmän ja pitkä terve elämä on monilla tavoite numero yksi.

Uskon siis, että eri alojen ammattilaiset lyövät ällistyttävät tietonsa yhteen ja lähtevät porukalla kehittelemään uusia, parempia ja ergonomisempia asentoja hoitaa hommat.

Esimerkki tulevaisuuden mahdollisesta näkymästä:

Matkustat lähiliikenteen bussilla ja löydät itsellesi paikan. Et suinkaan istu röhnöttämään, vaan kytket itsesi mukavasti seisoma-asennossa huvipuistolaitteiden kaltaisesti kiinni seisomista tukevaan seinämään. Lyhyemmin: seisot koko matkan paikasta A paikkaan B turvallisesti tuettuna ja kehoasi rasittamatta! Problem solved ja ihmiskunta voi elää ikuisesti!

Sohvalla istuvin terveisin,

Elina

(Elina, Aino, ja Heli)

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s