360°-valokuvat ja videot

Olemme seuranneet useita lähteitä, muun muassa eri bändien kotisivuja sekä tekniikkajulkaisuja kuten Engadget.comia sekä Dome.fi:tä ja havainneet, että erilaiset 360 tekniikkaa hyödyntävät laitteet sekä median määrä ovat kasvattaneet suosiotaan.

Sivustot kuten Virtualfinland.fi sekä 360Panorama.fi ovat jo jonkin aikaa julkaisseet materiaalia. 360-kuvat ovat valokuvia, joita voi katsella haluamastaan suunnasta. Niitä voi esimerkiksi käännellä tai zoomailla haluamallaan tavalla. Sama pätee myös vastaavalla tekniikalla kuvattuihin videoihin. Useat tätä tekniikkaa hyödyntävät yritykset ovat olleet viime aikoina läsnä esimerkiksi festivaaleilla sekä kulttuuritapahtumissa. Seuraavassa linkissä 360-kuva Seinäjoen Vauhtiajojen Cheekin keikalta:

http://www.360panorama.fi/360-panoramas-references/item/103-vauhtiajot-2013.html

360-tekniikka voi soveltua myös markkinointiin. Seuraavassa 360-kuvassa Kuopion Haapaniemen McDonalds markkinoi toimitilojaan:

http://www.virtualfinland.fi/Kaupungit/Kuopio/Yritykset/McDonalds-Kuopio/

Myös suomalainen orkesteri Apulanta on hyödyntänyt 360-tekniikkaa uudessa musiikkivideossaan:

http://www.apulanta.fi/fi/uutiset/uutise/katso-ma-nauran-talle-video/

Tämä tekniikka on mielestämme kasvattamassa suosiotaan tulevaisuudessa, sillä se mahdollistaa sen, että katsoja saa seurata kuvattuja tilanteita haluamallaan tavalla. Nykyajan ihmisiä kiinnostaa vaikuttaa kuluttamaansa mediaan jollain tavoin. Myös uusi tekniikka vetää ihmisiä puoleensa. Viime aikoina suureen suosioon nousseet kosketusnäyttöiset puhelimet sekä tabletit soveltuvat erittäin hyvin tämänkaltaisen materiaalin toistamiseen. Vieläkin vaikuttavamman 360-asteisen kolmiulotteisen elämyksen tarjoaa pian kuluttajamarkkinoille saapuva Oculus Rift –laite, jolla näet itsesi ensimmäisestä persoonasta. Laitteen tarjoama elämys lähentelee siis todellisuutta.

Lähteet:

http://www.360panorama.fi/

http://www.virtualfinland.fi/

http://www.oculusvr.com/

http://www.geek.com/wp-content/uploads/2013/11/OculusRift1.jpg

T: Sami&Antti

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s