Puhelimen personointi

Olemme seuranneet aktiivisesti eri tekniikka-aiheisten keskustelufoorumien viimeaikaisia keskusteluja ja havainneet laitepersonoinnin olevan nouseva trendi. Esimerkiksi erilaiset puhelinten värikuoret ovat tuttuja jo vuosien takaa, mutta nykyisin käyttäjä pystyy vaikuttamaan enemmän myös itse puhelimen käyttöliittymään. Soittoäänten ja taustakuvien lisäksi voit ladata laitteeseesi mitä erilaisimpia ohjelmia ja pelejä. Kehitys ei kuitenkaan ole pysähtynyt tähän, vaan personointi on pikku hiljaa ottamassa vielä yhden askeleen eteenpäin.

Youtubeselailun lomassa törmäsimme pian kauppoihin saapuvan Motorolan puhelimen mainokseen.  Motorolan tuore Moto X – puhelin esittelee uudenlaista puhelinmyyntitaktiikkaa. Tilatessaan puhelimen yhtiön sivuilta käyttäjä pääsee vaikuttamaan puhelimen ulkoisiin ominaisuuksiin sekä lisävarusteisiin. Tilaaja pääsee esimerkiksi valitsemaan puhelimen kuoret, rungon sekä näppäinten värin, takakuoren nimiprintin ja taustakuvan. Myös lisävarusteiden, kuten kuulokkeiden ja laturin ominaisuuksiin pääsee vaikuttamaan. Yhtiön ideana onkin siis ollut helpottaa kuluttajan tuotekustomointia tarjoamalla sitä jo hankintavaiheessa.

Hollantilainen muotoilija Dave Hakkens on esitellyt suunnittelemansa puhelinkonseptin, Phonebloksin, internetissä ja herättänyt erittäin laajaa mielenkiintoa. Puhelimen ideana on, että käyttäjä voi vaikuttaa laitteen sisältämiin komponentteihin. Tämä mahdollistaa sen, että käyttäjä saa täysin itselleen räätälöidyn laitteen. Toinen konseptin eduista on, että mahdolliset vialliset komponentit on helppo vaihtaa uusiin, eikä tarvitse ostaa kokonaan uutta laitetta. Konsepti puhuttelee siis myös ympäristötietoisia ihmisiä.

Kaiken kaikkiaan voidaankin sanoa, että nykyisin laitekustomointi otetaan hieman vakavammin mitä ennen tehtiin. Siinä missä aikanaan käyttäjä pääsi askartelemaan puhelimeensa uudet kuoret tai liimailemaan glittertimantteja ja välkkynauhoja, nykyisin ulkonäön muokkaukseen on tullut tietynlaista arvokkuutta. Myös se, että käyttäjä pääsee vaikuttamaan itse puhelimensa teknisiin ominaisuuksiin, on täysin uutta.

http://murobbs.plaza.fi/taskumuro-puhelimet-taulutietokoneet-ja-muut-mobiililaitteet/1043142-phonebloks-kustomoitava-puhelin.html

https://phonebloks.com/

https://www.motorola.com/us/motomaker?pid=FLEXR1#exterior/backplate

T:Antti&Sami

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s