Puun käyttö lisääntyy rakentamisessa

Puu on kaunis ja ekologinen materiaali. Puupinnat osana arkkitehtuuria tuovat luonnon lähemmäs ja puu herättää ihmisissä voimakkaita tuntemuksia. Luonnossa kasvaa jopa 30 kerroksen korkuisia puita, mutta silti rakentamamme puurakennukset ovat vain neljä kerrosta korkeita.

Teräksen ja betonin tuotanto aiheuttavat noin 8% kasvihuonekaasupäästöistä, kun taas metsät toimivat päinvastoin, ne muuttavat hiilidioksidia hapeksi jota ilmakehä tarvitsee.

Tulevaisuudessa tullaan tarvitsemaan yhä enemmän asuntoja, sillä maapallon väestö kasvaa, on paljon kodittomia ja väestöt tulevat keskittymään yhä enemmän kaupunkeihin. Onko kuitenkaan viisasta ratkaista maailmanlaajuista asumisongelmaa teräksellä ja betonilla, kun on otettava huomioon myös ilmastonmuutos. Ratkaisu tähän voi olla puurakentamisen lisääntyminen, sillä se on ainoa rakennusmateriaali joka kasvaa auringon voimalla.

Puurakentamisen tekniikka kehittyy jatkuvasti ja tulevaisuudessa voimme pystyä rakentamaan puusta yhä korkeampia rakennuksia, jotka ovat yhtä turvallisia ja kestäviä kuin teräsbetonirakennuksetkin.

http://www.youtube.com/watch?v=Xi_PD5aZT7Q

http://www.hs.fi/paakirjoitukset/Uskottava+paloturvallisuus+on+puurakentamisen+edellytys/a1390288865788

– Greta Ehrnrooth ja Elli Väätäinen

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s