Rannekelloista älykelloiksi

Elektroniikkavalmistajat kokeilevat yhdistää puhelimen ja rannekellojen hyödyt tekemällä rannekelloista älykelloja, samalla metodilla kuin puhelimet on kehitelty älypuhelimiksi. Älyomonaisuudet ilmentyvät kosketysnäyttöinä, sekä älypuhelimen ja älykellon kesken tapahtuvina toimintoina niiden ollessa kuitenkin itsenäisiä laitteita.

https://i1.wp.com/static.electronicsweekly.com/gadget-master/wp-content/uploads/sites/4/2013/09/Samsung-Galaxy-Gear-smart-watch.jpg

Kehitys on siinä vaiheessa, että älykello lähinnä ilmoittaa älypuhelimen toimintoja, eikä sillä voi tehdä puhelimen toimintakyvyllisiä, itsenäisiä toimintoja (esimerkiksi soittaa). Älykellolla voi ottaa vastaan puheluja, mutta toiminto on mahdollinen vain bluetooth-toiminnon ollessa päällä. Näin kehitys täysin itsenäiseksi älylaitteeksi on vielä kesken, ja ajatus siitä, että kello korvaisi puhelimen, on absurdi. Älykellot ovat toiminnallisesti vielä lähtötekijöissään, eikä sillä ole käyttäjälle juuri muuta funktiota kuin imagon jatke tai puhelimen apuväline.

Kehittelyyn pitäisi tulla varsinainen käyttötarkoituksiin ja –ominaisuuksiin liittyvä merkitys, jotta älykellot saavuttaisivat suuren käyttäjäkunnan.

www.hs.fi/tekniikka/a1389334941561

http://static.electronicsweekly.com/gadget-master/wp-content/uploads/sites/4/2013/09/Samsung-Galaxy-Gear-smart-watch.jpg

http://itnewstech.com/wp-content/uploads/2013/08/samsung-galaxy_gear_smartwatch.jpg

Enni Tikkanen & Anniina Kilponen

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s