Virtuaaliraha valloittaa maailmaa… ehkä

Vuonna 2008 keksittiin ”Bitcoin”, yksi tunnetuimista virtuaaliraha. Virtuaaliraha ei ole lain mukaan oikeastaan raha, vaan tietokoneohjelmista ja matemaattinen kaavasta perustuva ”arvo” jolla sen käyttäjät vaihtavat todellista rahaa. Sen voisi verrata esimerkiksi kasinon rahakehiin.

Bitcoin-tmagArticle
http://graphics8.nytimes.com/images/2013/11/25/business/Bitcoin/Bitcoin-tmagArticle.jpg

Vaikka suurin osa väestä ei käyttää tai edes tietää tästä asiasta, sen arvo ja käyttö maailmanlaajuisesti on kasvanut viime aikoina koko ajan – ja siihen liittyvien taloudellisten riskien mukaan. Näin valtiot ovat pikkuhiljaa ruvennut keräämään veroja virtuaalirahan käytöstä, ja sijoittajat ovat ymmärtäneet sen arvo ja antanut sille saman statuksen kuin muihin sijoituskohteen kuin esm. kulta tai öljy. Myös suositetuissa videopelissä, kuten World of Warcraft tai E.V.E Online on ”pelaajia” jotka käyttävät peliä keräämään virtuaalirahaa, jota he vaihtavat sitten oikeaksi rahaksi.

Kuitenkin virtuaalirahaan liittyy paljon vaaraa ja epävarmuutta, mikä todennäköisesti estää sen nopean leviäminen lähitulevaisuudessa. Sen lisäksi, virtuaalirahan nimettömyys ja jäljettömyys kiinnostavat paljon rikollisia. Silti, sen olemassaolo ja kasvu antavat hyvä mielikuva (mahdollisesti lähi-) tulevaisuuden taloudesta, jossa talous olisi kokonaan virtuaalinen, ja se on luonnollinen askel nykypäivän digitalisoinnissa.

Lähteet:

http://www.cracked.com/quick-fixes/4-reasons-bitcoin-hoarders-are-screwed/

http://www.digitoday.fi/viihde/2014/01/29/taistelu-nettipelissa-pelaajat-menettivat-200-000-dollarilla-omaisuuttaan/20141421/66

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288609742538.html

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194843346165/artikkeli/virtuaalituloista+pitaa+maksaa+vero+tuloverotuksesta+on+laadittu+ohjeet.html

http://yle.fi/uutiset/virtuaaliraha_vauhdissa__kayttajamaara_kasvaa_suomessakin_riskeista_huolimatta/7043109

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s