Elektroniikan sulautuminen sisustukseen

Elektroniikka on välttämätön osa nykypäiväistä elämäämme. Se näkyy sisustuksessa monin eri tavoin. Teknilliset laitteet ovat pienentyneet mutta silti pitkät johdot ja niiden ulkonäkö haittaavat sisustusta. Tulevaisuudessa tämä ongelma voi olla historiaa. Elektroniikkaa on alettu kehittää niin, että se sulautuu ja on selkeä osa sisustusta tai jopa piiloutuu kokonaan sisustuksen kokonaiskuvaan. Päällimmäisenä ovat mielessä sanat: langattomuus, huomaamattomuus ja yhteensopivuus. Löysimme aiheeseen sopivan sisustusblogin, joka esittelee kaiutinjärjestelmiä, jotka muotoilunsa ja langattomuutensa ansiosta piiloutuvat ja sopivat sisustukseen.

http://sisustusblogi.fi/aihe/tekniikka/

Totaalinen sulautuminen on myös mahdollinen trendi. Mitä, jos ei olisikaan erillistä elektronista välinettä vaan olisi vain lasipinta? Tutustuimme Tulevaisuuden visioita- nimiseen videoon, joka esittelee kuinka kodin lasi ja peilipintoihin on upotettu toimintoja. Videolla esimerkiksi makuuhuoneen seinällä oleva lasitaulu toimii herätyskellona, josta sitten voi lukea suoraan uutiset aivan kuin jättikokoisesta tablet-tietokoneesta sekä tyttö suurentaa jääkaapin ovessa olevaa perhekuvaa suuremmaksi.

VIDEO

Elektroniikan totaalisesti soluttautuessa kalusteisiin häviää ainakin osto vaiheen ongelma: ”Minkäs värinen televisio meille sopisi? ”. Ensimmäinen askel elektroniikan sulautumisella voisi kuitenkin olla langattomuus ja ulkonäöllinen muuntautuminen sisustukseen. Televisioiden osalta muuntautuminen on alkanut. Samsung on tuomassa markkinoille 85 tuumaista Samsung S9- televisiota joka on enemmän taideteos kuin elektroninen laite. Kyseistä televisiota pääset tutkimaan täältä:   http://m.gloria.fi/artikkeli/sisustus/design/televisio_kuin_kaluste_tai_taideteos .  Vielä on kuitenkin paljon elektroniikkaa, joka odottaa sulautumistaan.

Kirjoittaja:Anne-Mari Korhonen

Ryhmä: Anne-Mari Korhonen, Emmi Kinnunen ja Juulia Manninen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s